Iskra

Iskra u oku je glas duše koja otkriva i najtananiji osjećaj koji u sebi krije. Vremenom postaje najjači magnet za ljude, a osmjeh najnježnije oružje kojim osvajaš svijet.Titraj usana najednom je snažniji od odore koju nosiš. Ponekad i od riječi koje izgovoriš.

Ne budi dovoljna. Nikada. Budi toliko jedinstvena da druga takva ne postoji. Da tvoj osmjeh ni na jednom drugom licu ne stoji isto. Natjeraj ljude da te gledaju u oči, jer tvoja najveća snaga  je ona koja iz oka dolazi.

Imaš ono nešto… urođenu iskru koja čini da ti oči žare. Da gore sve velove do istine, u koliko god slojeva ispred tebe naslagani bili.

Postoje žene koje mame svojom pojavom. Zanosnim oblinama i gracioznim hodom. Žene koje ostavljaju bez daha i koje čine da sve u prostoru utihne kada se one pojave.

A imaju i one druge. Koje ne primjetiš dok im pogled ne sretneš. A onda te onim očima zakuju za sebe i nemaš potrebu gledati nigdje drugo.

Budi kao one. Koliko god zanosna i lijepa bila ne zaboravi da imaš nešto mnogo snažnije. Zjenice u kojima se drugi osjećaju toplo i spokojno. Dubine gdje laž nema nikakvog značaja, a istina se podrazumijeva, baš kao i to da će za koji sat da svane. Sa nama ili bez nas.

Ne zaboravi ljepotu duha koja nikada ne stari, već godinama biva ljepša i zrelija. Ona je divnija od najljepše divote. Nema te odore koja će nadjačati dušu što iskri kroz oči tvoje.

Samo jedan pogled dovoljan je da ispriča priču duše. Tako čitam tuđe duše. Pogled nikada ne spuštam. Jer jedino oči nisu stvorene za laž. Ničije.

Photo: https://lawrenceandmayo.files.wordpress.com/2011/07/shutterstock_57298372-1.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: