Imate li i vi drugaricu Nevenu iz kupatila?

,,Mama, hoću da se kupam sa Nevenom!’’

,,Kakvom Nevenom, srećo moja?’’

,,Onom mama, Nevenom od koje ne plačem’

Gledam zbunjeno svog trogodišnjaka i već zamišljam kako je u vrtiću pronašao prvu simpatiju po imenu Nevena. Osmjehujem se, ne bih da vidi da mi je do besvijesti simpatičan u tom svom pokušaju da bude veliki. Moja mala- velika beba.

,,Kupaćemo se sa Nevenom kad bude ljeto. Pozvaćemo je na našu plažu, pa možete da se kupate do mile volje!’’, nadajući se da neće da traži da pozivamo drugaricu sad i odmah, jer ne znam ko je ta princeza koja je je mom sinčiću toliko mila.

,,A zašto mama kad bude ljeto? Možemo sad! Idemo da se kupamo sa Nevenom!’’, viknu radosno te otrča u kupatilo. Jedva ga stigoh. Nevene, naravno nije bilo u našem kupatilu. Pomislih da je ušao u fazu druženja sa zamišljenom prijateljicom. A on, onako obučen, uđe u tuš kabinu i zgrabi bočicu Nevena kupke za bebe.

,,Evo je Nevena, mama, hajde da se kupamo!’’, viknu radosno.

Pa da. Potpuno sam zaboravila Nevena kupku o kojoj sam smislila cijelu priču kako je to čarobna kupka koja miluje dječije oči i nipošto ih ne pecka, a od nje djeci kosa miriše najljepše na svijetu!

Gledao me nepovjerljivo. Nastojala sam da budem ubjedljiva kao holivudska glumica. Znala sam da je Nevena kupka blaga i da mali šerif neće praviti problem kada mi dopusti da ga okupam sa njom. Tražio mi je da mu sipam malo na dlanove. Primakao je nosić i pomirisao:

,,Mmmm, mama, miriše kao čarolija!’’

,,I jeste čarolija! Od Nevena kupke će tvoja koža da bude mekana, mirisna i zaštićena. Nema tog Mrakana koji smije da ti se primakne kad se okupaš Nevena kupkom! Obećavam!’’

On me gleda oduševljeno. Konačno će Mrakan, kojeg je sa dedom izmislio, da ode u prošlost. Od te večeri kupanje sa Nevena bebi kupkom je redovno. Mirišemo kao bebina duša i sigurni smo od strašnog Mrakana. A i naša koža se raduje! Pantenol i alantoin koji su sastavni dio Nevena kupke za bebe  lako prodiru u strukturu kože, što koži daje vlažnost, mekoću i elastičnost, sprječava iritacije i osip. Koža je najveći organ u našem tijelu i neophodno je da nježnoj dječijoj koži  ponudimo ono što je za nju najbolje.

Zato se mi kupamo Nevena kupkom za bebe. Nevena nam je drugarica iz kupatila. Pazi nas i čuva našu kožu. Čini da mirišemo. I uspješno tjera strašnog Mrakana kad idemo na spavanje.

 

Tatjana Kuljača

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: