O meni

FB_IMG_1604596025654Rođena sam u Sarajevu 4.avgusta 1980.

Do ’92 sam provodila najdivnije djetinjstvo u gradu Konjicu koji pamtim po fenomenalnim ljudima, hladnoj Neretvi i gustim šumama dokle god pogled seže. Zbog rata odlazim u Nikšić, gdje i ostajem do završetka srednje škole.

Nakon završenog osnovnog obrazovanja i Gimnazije u Nikšiću školovanje nastavljam na Fakultetu za turizam u Kotoru, a potom i na postdiplomskim studijama, na odsjeku Menadžment u hotelijerstvu, nakon čega stičem zvanje magistra menadžmenta u hotelijerstvu. Radim u struci od 2006. godine.

Sa porodicom živim u Bečićima. Sofija i Ognjen su moje najveće ljubavi, moja inspiracija.

Volim duge šetnje, jesen, vjetar, kišu, oluje i gromove. Obožavam da čitam, posebno romane u kojima se vješto prepliću priče više generacija kako bi splele i rasplele bit djela.

Ne gledam TV. Umjesto toga, pišem.  Ne čitam ni novine. Umjesto zatrpavanja negativnim informacijama iz bijelog svijeta prostor u svojoj duši ostavljam čistim za lijepe stvari. Računam da će mi neko javiti, bude li se nešto važno desilo.

Pišem kolumnu ,,Mamizam” za crnogorsku ,,Graciju”.

Napisala sam tri knjige za djecu, “Sofija i čarobna bašta“, “Luka i Sofija u čudesnoj šumi“ i “Priče jedne rijeke sa boginjama slovenske mitologije“ u saradnji sa Biljanom Alavnjom i IK “Samo Korak“ iz Beograda. “Kako raste mama“ je prva moja zbirka priča o roditeljstvu, a roman “U inat svima“ objavljen je 2020.godine u izdanju IK “Ouroboros“ iz Podgorice.

Hvala što ste tu.

Vaša,

Tatjana Kuljača

kontakt e-mail: kuljacatatjana@gmail.com

4 thoughts on “O meni

  1. Bravo Tatjana, divno pisete! Iako se vec spremam za ulogu bake, s uzivanjem sam citala Vase redove, za moj pojam, pre svega posvecene roditeljima… mada sam i ja naucila ponesto novo. Drago mi je sto sam pomocu clanstva u FB grupi Blogeri (iako sam samo pazljivi citalac) otkrila i Vas.
    Zelim Vam puno srece u radu i zivotu
    Srdacan pozdrav Aida iz Nisa

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: