Kolumne

Mamizam

“Mamizmi“ su sve one teme vezane za roditeljstvo. Tekstovi u formi kolumne, koja izlazi u crnogorskom magazinu “Gracija” dostupni su i na ovim stranicama. Roditelji, držite se 🙂

Poezija

Bio je, zaista, divan dan. Uhvatila sam talase i dodala im stihove. Pišite mi u komentarima da li vam se dopada 😊

Oči od stakla

Vidim te, malena moja,dok upijaš svijet očima od stakla,kroz koje se zraci sunca prelamaju,u duginim bojama.Toliko sam uplašena,da te neću uspjeti skrojiti,za odijelo,šiveno po mjeri surovog svijeta.Riječi mi, često, zvuče grubo,kada te otimam od snova,u kojima gradiš svijet,baš po svojoj mjeri.Vidjela sam i previše blata,da bih u čista koljena vjerovala,na putu kojim koračaš,do snova.Znaš, dokContinue reading “Oči od stakla”

Djelić koji nedostaje

Ljudi nas ocjenjuju prema sopstvenim očekivanjima. Vrednuju, prema nekoj svojoj mjeri, ono što jesmo i ono što nismo. Otud i toliko različitih utisaka o nama među ljudima, a da se ni zeru promijenili nismo.To malo podsjeća na stručnu kritiku nenapisanih dijelova priče. Izjalovljena očekivanja strastvenog čitaoca umiju da požanju svaku riječ koja je bila pažljivoContinue reading “Djelić koji nedostaje”

Budi… slaba

Budi jaka. Balkanakska floskula što ne trpi suze i slabost, odavno nam je utrala osjećaj inferiornosti koji se javi kadgod nas život satire do vrištanja, a duša nam ječi.Budi jaka.  Djeca da ne vide znak slabosti kod majke koja je kamen temeljac, stub porodice. Da ne bi ista ta djeca sutra pomislila da je uContinue reading “Budi… slaba”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: